About Us

ASH Yachting is opgericht door Erik van Leeuwen. Hij is geboren op een boot en was van kleins af aan gefascineerd door de watersport en alles wat daarmee te maken heeft. Hij is ooit begonnen in een Piraat en heeft later jarenlang wedstrijd gezeild in de Olympische 470 klasse. Met zijn ouders en broer maakten hij vele tochten op zee waaronder oversteken naar Engeland en Scandinavië. Dit werd gedaan in een Spirit 24. Dit is een klein kajuitjachtje van slechts 7,5 meter. Later heeft Erik van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Behalve dat hij zee-zeilinstructeur is, is hij al sinds 2001 zelfstandig ondernemer binnen zijn bedrijf ASH Yachting en ASH Jachtservice. ASH Yachting verzorgt herstel en onderhoud aan zeil en motorjachten van 1-100 meter. Veel onderdelen worden gemaakt en gerepareerd in de werkplaats van ASH Yachting maar ASH werkt ook op locatie binnen en buiten Nederland. ASH Yachting verricht vrijwel alle soorten reparaties en onderhoud maar is als een van de weinige jachtservice bedrijven in Nederland gespecialiseerd in spotrepair van lak en polyesterschades aan schepen. Voordat Erik zijn eigenbedrijf is gestart heeft hij o.a. gewerkt bij het Zwitserse bedrijf Sika (o.a. gespecialiseerd in maritieme lijm en coating systemen) Erik gaf toen o.a. ook les in het teakdekleggen met Sika lijmsystemen en hield zich bezig met de verkoop en ontwikkeling van deze producten. Erik weet dus als geen ander hoe een goed ambachtelijk teakdek gelegd dient te worden met moderne lijmsystemen. Hierbij wordt niet meer geschroefd en gedopt zoals vroeger het geval was maar wordt het dek volvlak verlijmd met als groot voordeel dat lekkage verleden tijd is en dat een dergelijk teakdek er veel strakker uitziet. De dekken gelegd door ASH Yachting worden dus uitsluitend volvlak verlijmd met het vermaarde Sika Garantsysteem en hierbij maakt ASH Yachting uitsluitend gebruik van eerste klas Birma teak.

ASH Yachting is erkend SBB leerbedrijf en leidt dus ook veel stagiaires van vakscholen op voor het ambachtelijke scheepsbouwvak. Dit uit liefde voor het vak en om te voorkomen dat het scheepsbouw-ambacht zal verdwijnen. Indien noodzakelijk zet ASH Yachting zich 24/7 óók in voor spoedgevallen in binnen en buitenland: voor dergelijke spoedgevallen is ASH Yachting altijd bereikbaar.

Het motto van Erik van Leeuwen is dat de watersport voor iedereen leuk  en betaalbaar moet blijven. Onredelijke woekerprijzen zijn dus "Not done" bij ASH Yachting.......!

De watersport is zeer vernieuwend; dat bracht Erik op het idee om deze webshop te beginnen. Het doel hierbij was het leveren van speciale, innovatieve en/of moeilijk vergelijkbare watersport producten en handige accessoires van hoge kwaliteit die het leven aan boord en de watersport nóg aangenamer maken.  Dat vernieuwend en hoge kwaliteit niet duur hoeft te zijn en bereikbaar is voor iedere beurs, bewijzen de prijzen van de artikelen in onze webshop.

Voor de meeste artikelen geldt vandaag vóór 15.00 uur besteld, morgen in huis. 

Wilt u liever persoonlijk contact en uw bestelling afhalen, dan is dat op afspraak altijd mogelijk in Zaandam; de koffie staat klaar!

En bent u onverhoopt niet geheel tevreden met uw aankoop? Laat het ons weten en we zoeken samen met u naar een oplossing of een alternatief product.

Op alle door ASH Yachting specials geleverde artikelen is de fabrieksgarantie van toepassing.

Heeft u meer informatie nodig? Bel of mail ons!